Siirry sisältöön

Näin suoritat mopokortin
Antin Autokoulussa

Kerromme tällä sivulla vaihe vaiheelta, miten suoritat mopokortin sujuvasti ja ilman ylimääräisiä kuluja.

Laki ei vaadi ajotuntien suorittamista mopokorttia varten. Ainoastaan EAS-teoriatuntien suorittaminen on pakollista ennen teoria- ja käsittelykoetta. Suosittelemme kuitenkin valitsemaan vähintään muutaman ajotunnin paketin, jotta voit toimia turvallisesti muun liikenteen keskellä.

Kuusi askelta mopokorttiin


Mopokurssille kannattaa ilmoittautua 2-3 kuukautta ennen 15 vuoden ikää. Ajotunnit voi suorittaa vasta kun olet täyttänyt 15 vuotta, mutta teoriakokeen voi suorittaa jo kuukautta ennen ja sitä ennen täytyy suorittaa teoriatunnit ja harjoitella teoriakokeeseen.

Ilmoittaudu mopokurssille osoitteessa: https://antinautokoulu.fi/kurssit/mopokortti/

Jos sinulla herää kysymyksiä tai tarvitset apua kurssin valinnassa, ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme – me autamme mielellämme.

Kun olet valinnut sopivan kurssin ja tehnyt ilmoittautumisen, lähetämme sinulle viimeistään seuraavana päivänä sähköpostitse tunnukset, joilla voit kirjautua oppimisympäristöömme ja aloittaa teoriaopintosi.

Olemme sinuun puhelimitse yhteydessä ilmoittautumisen jälkeen, jotta voimme sopia ajotunnit. Vastaathan siis puhelimeen, kun soitamme sinulle. Tavoittelemme sinua arkisin klo 8.00–18.00.

Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa, jonka myöntää Traficom. Tee ajokorttilupahakemus heti kurssin alussa.

Sinulla on kaksi tapaa tehdä ajokorttilupahakemus

Voit hakea ajokorttilupaa sähköisesti verkossa, jos seuraavat ehdot täyttyvät.

• sinulla on käytössä vahva tunnistautuminen (esim. verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne)
• viranomaisrekisteristä löytyy enintään 2 vuotta vanha passikuva (voit käydä ottamassa kuvan valokuvaamossa, jotka voivat lähettää kuvan rekisteriin)

Jos sähköisten asioinnin ehdot eivät täyty, tee ajokorttilupahakemus Traficomin palvelutuottajan Ajovarman palvelupisteessä ja ota mukaan kaksi passikuvaa lupahakemuksen liitteeksi. Huomioithan, että Ajovarmalla ajat voivat mennä pitkälle, joten hoidathan tämän heti kurssin aloitettuasi.

Nykyisin ei tarvita lääkärintodistusta, vaan henkilön tekemä vakuus terveydestä riittää. Jos koet, että sinulla on ajoterveyteen vaikuttava sairaus, vamma tai oire; ole yhteydessä lääkäriin.

Lisätietoja ajokorttilupahakemuksesta

• jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia: https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/ensimmainen-ajokortti
• jos sinulle on jokin aikaisempi ajokortti (esim. traktorikortti): https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/korota-ajokorttiasi

Teoriaopetukseen kuuluu pakollisena Ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus, joka sisältää seuraavat neljä nettiteoriatuntia:

  • Kuljettajaopetus ja oppiympäristö
  • Kuljettajaopetuksen tavoitteiden tasot
  • Vastuullisen kuljettajan perustaidot ja liikenteen vuorovaikutus
  • Liikenneympäristö, liikenteenohjaus, riskit ja liikenneturvallisuus

Sinulla on kaksi tapaa suorittaa teoriatunnit

Teoriatunnit suoritetaan netissä joko virtuaali- tai verkkoteorioina. Valitse vapaasti, kumman suoritustavan valitset. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi ohjeet molempien teoriamuotojen suorittamiseen.

Virtuaaliteoriat – etäluennot liikenneopettajan johdolla

Virtuaaliteorialla tarkoitetaan koulutusta, jossa liikenneopettaja opettaa etäyhteyden välityksellä ja oppilaat voivat kommunikoida chatilla ja mikrofonilla reaaliaikaisesti opetuksen lomassa.

Virtuaaliteoriatunteja järjestetään joka viikko. Löydät koulutuskalenterin täältä.

Valvottu verkko-opiskelu – teoriat haltuun itsenäisesti oman aikataulusi mukaan

Verkko-opiskelulla tarkoitetaan koulutusta, jossa oppilas suorittaa teoriatunnit itsenäisesti ja kysyy tarvittaessa tukea päivystävän valvomon liikenneopettajilta.

Liikenneteorian verkko-opiskelun suoritusaikataulu on joustava. Voit suorittaa tunnit milloin tahansa valvomon ollessa avoinna: maanantaista torstaihin klo 8-22 ja perjantaista sunnuntaihin klo 8-16.

Harjoittele teoriakokeeseen ensin oppimisympäristössä

Teoriakokeeseen harjoitellaan oppimisympäristössä. Saat tunnukset oppimisympäristöön sähköpostilla, jonka lähetämme sinulle ilmoittautumisen jälkeen.

Suosittelemme tekemään teoriakoeharjoitusohjelman hyväksytysti vähintään viisi kertaa. Aika teoriakokeeseen kannattaa varata vasta, kun olet harjoitellut tarpeeksi. Teoriakokeen uusiminen lisää aina kustannuksia.

Pyydä harjoittelun jälkeen opettajaasi varaamaan teoriakoe

Voit suorittaa teoriakokeen aikaisintaan kuukautta ennen kuin täytät 15 vuotta. Lisäksi EAS-teoriatunnit täytyy olla suoritettuna ja ajokorttilupa myönnettynä.

Ilmoita opettajallesi, kun olet suorittanut kaikki teoriatunnit ja olet harjoitellut kokeeseen. Autokoulu varaa teoriakoeajan ja toimittaa Ajovarmalle todistuksen EAS-teoriatunneista.

Teoriakoe suoritetaan Ajovarman toimipisteessä. Ota mukaan teoriakokeeseen kuvallinen henkilöllisyystodistus sekä varaudu maksamaan teoriakoemaksu 40 €.

Laki ei vaadi ajotuntien suorittamista, suosittelemme valitsemaan mopokurssin, joka sisältää ajotunteja. Suoritat ajotunnit autokoulun skootterilla oman liikenneopettajasi ohjauksessa.

Ajotunnit voidaan aloittaa, kun olet täyttänyt 15 vuotta. Lisäksi EAS-teoriatunnit täytyy olla suoritettuna.

Ajotunnit varataan yhdessä oman opettajasi kanssa. Olemme sinuun yhteydessä ennen ajotuntien aloittamista.

Ajo-opetusta ei järjestetä talvella, ja opetus alkaa sopivien sääolosuhteiden vallitessa.

Voit osallistua käsittelykokeeseen, kun olet:

  • läpäissyt teoriakokeen
  • täyttänyt 15 vuotta.

Käsittelykokeen suoritat Ajovarman toimipisteessä, kuten teoriakokeenkin. Käsittelykokeessa testataan hidasajoa, porttien kulkua, hätäjarrutusta ja mopon taluttamista. Kokeen kesto on noin 15 minuuttia, eikä kokeessa ajeta liikenteessä. Lisätietoa käsittelykokeen sisällöstä löydät Ajokortti-info:sta.

Hyväksytyn suorituksen jälkeen saat väliaikaisen ajokortin. Lopullinen ajokortti saapuu myöhemmin postissa.

Oletko jo ilmoittautunut Antin Autokoulun mopokurssille? Jos et niin katso kurssit ja hinnat .

Etsi mitä tahansa