Siirry sisältöön

Usein kysyttyä

Millä kielellä ajo- ja teoriatunnit voi suorittaa?

Kurssejamme voi suorittaa paikkakunnasta riippuen suomen, englannin ja ruotsin kielellä. Oppimateriaali on saatavilla myös samoilla kielillä. Verkko-oppitunnit netissä ovat puhuttu suomeksi ja tekstitetty englanniksi tai ruotsiksi.

Löydät toimipaikan opetuskielet avaamalla yksittäisen toimipaikan sivun.

Tarvittaessa voit myös käyttää omakustanteisesti tulkkia apuna opinnoissasi.

Teoria- ja ajokoe Ajovarmalla

Jos teoriakoetta suorittavan äidinkieli on muu kuin suomi, ruotsi tai englanti eikä hän hallitse hyvin mitään näistä kielistä, tai hän on kuuro ja hänen äidinkielensä on viittomakieli, teoriakokeen suorittamisessa voi tarvittaessa käyttää apuna tulkkia.

Tulkin on oltava koulutettu ammattilainen. Pätevyys tulee osoittaa oppilaitoksen antamalla tutkintotodistuksella (yliopisto, ammattikorkeakoulu tai ammatillinen oppilaitos) viimeistään teoriakokeeseen tultaessa. Muunlainen todistus, kuten työtodistus ei kelpaa pätevyyden osoittamiseen.

Vaihtoehtoisesti tulkin tietojen tulee löytyä virallisesta rekisteristä, kuten SKTL:n kääntäjä- ja tulkkihakupalvelusta tai Opetushallituksen oikeustulkkirekisteristä. Jos tulkin pätevyydestä on epäselvyyttä, varmista pätevyys hyvissä ajoin etukäteen. Jos tulkin pätevyydestä ei voida varmistua, koetta ei voi suorittaa. Asiakas vastaa tulkin hankkimiseen liittyvistä kustannuksista.

Mikäli tarvitset teoriakokeessa tulkkia, varaa aika kokeeseen soittamalla Ajovarman asiakaspalveluun.

Ajovarman valtakunnallinen asiakaspalvelu 029 534 5115.

Onko sinulla muuta kysyttävää?

Etsi mitä tahansa