Siirry sisältöön

Usein kysyttyä

Jos suoritan B-kortin automaattivaihteisella autolla, tuleeko ajokorttiin joku rajoitus etten voi ajaa manuaalivaihteisella autolla?

Jos suoritat ajokokeen automaattivaihteisella autolla, ajo-oikeutesi kattaa vain automaattivaihteisen auton käytön (erityisehto 78). Tämä tarkoittaa, että ajokorttiisi merkitään rajoitus riippuen siitä, millä ajoneuvolla olet suorittanut varsinaisen ajokokeen. Sen sijaan opetuksen aikana käytettävällä ajoneuvolla ei ole merkitystä; voit suorittaa ajotunteja sekä automaatti- että manuaalivaihteisilla autoilla.

Jos haluat päivittää ajokorttisi myöhemmin manuaalivaihteiseen ajokorttiin, tarvitset opetuspolkimin varustetun manuaalivaihteisen ajoneuvon ajokoetta varten. Ajokoe tulee varata Ajovarmalta. Jos ajokoe suoritetaan autokoulun autolla, varauksen tulee tapahtua yhteistyössä toimipisteen kanssa.

Kun ajokoe on suoritettu, ajokorttiluvalla oleva erityisehto poistetaan ja tilataan uusi ajokortti (maksu määräytyy Ajovarman hinnaston mukaan). Muista ottaa mukaan kaksi valokuvaa Ajovarmalle, jos sinulla ei ole valmiita kuvia sähköisessä järjestelmässä (kuten passi- tai henkilökorttirekisterissä). Tämän jälkeen sinulla on oikeus ajaa sekä manuaali- että automaattivaihteisia autoja.

Onko sinulla muuta kysyttävää?

Etsi mitä tahansa